Pasca fara aluat

de Bucataras Medi in Dulciuri, 18 Apr 2012 | 31778 vizualizari

 

Am dat cu banul...hahaha...sa "confectionez" sau sa cumpar...si a iesit prima...si...a iesit delicios de buna. Si inca ceva...foarte simplu de "confectionat"
Intradevar, adevarata pasca este cea cu aluat de cozonac dar cand esti in criza de timp poti recurge la aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri smantana grasa
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri faina
  • 11 linguri branza dulce de vaci grasa
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • unt pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Folosim 6 oua. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si mixam circa 10 minute, dupa care incorporam pe rand smantana, branza, galbenusurile si mai apoi faina in care am amestecat praful de copt. Adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam bine. Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam cu faina si turnam compozitia. Batem bine celelalte 2 oua cu un praf de faina si adaugam deasupra  compozitiei. Dam la cuptor pentru circa 45 minute. Scoatem pasca din cuptor, o lasam sa se raceasca dupa care o taiem.

TIPS-URI

1

La absolut toate ingredientele lingurile sunt cu varf

2

Daca doriti mai dulce atunci puteti pune mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac