Pasca fara aluat cu branza si merisoare

de mirela0911 in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 4409 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
M-am inspirat pentru aceasta pasca de la Jamila, am inlocuit stafidele cu merisoare si a iesit o bunatate de pasca! Multumesc Jamila! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 800 g branza de vaca dulce
  • un praf de sare
  • 200 g smantana
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 4 lg rase de faina
  • 4 lg gris
  • 100 g unt
  • 100 g merisoare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu branza si merisoare:

Intr-un bol se amesteca branza cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si smantana. Se adauga ouale si se omogenizeaza bine. Se toarna pe rand faina apoi grisul, amestecand bine dupa fiecare. Untul lasat la temperatura camerei se taie cubulete si se pun peste compozitie. Se amesteca cu un tel pana se incorporeaza bine. La final se pun merisoarele, se amesteca totul si se lasa deoparte.

Se ia o tava rotunda cu margini detasabile, se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt iar marginile se ung bine cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 60-70 de minute, pana ce marginea devine maronie iar pe mijloc aurie.

Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Se desprinde marginea cu ajutorul unei spatule si se desface inelul formei. Se transfera pasca pe un platou si se da la rece.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra zahar pudra.

2

Se pot inlocui merisoarele cu stafide.

3

In functie de gusturi se mai poate adauga zahar in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]