Pasca Panacris (2)

de Panacris in Prajituri, 25 Apr 2012 | 3232 vizualizari

 

O alta varianta de pasca.

 

INGREDIENTE

  • faina 500 gr.
  • drojdie 40 gr. (sau 4 lingurite drojdie uscata)
  • zahar 60 gr. (4 linguri)
  • ulei sau unt 50 ml.
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml
  • praf de sare
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom zahar vanilinat
  • branza de vaci 1000 g.
  • stafide 200 g
  • coaja de lamaie
  • zahar pudra 200 g.
  • oua 4 bucati
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca Panacris (2):

Am pregatit aluatul la masina de paine, (Maricica!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau cu ulei daca e prea tare.

Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, stafidele, ouale, zaharul si un praf de sare. Din ¾ de aluat se intinde o foaie rotunda, care se pune intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se aseaza crema de branza. Din restul de aluat se taie figurine mici de iepurasi sau se face o coronita. Se aseaza “artistic” iepurasii peste crema de branza, se ung cu ou batut si se intrpduce tava in cuptorul preincins, la foc potrivit cca. 50 de minute.

Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa la racit in forma si se presara zahar pudra cand se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca Panacris (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

Rocsi 1

25.04.2012, 19:18

bunatateee

iry-gabriela 1

25.04.2012, 21:49

placeee

RuxyRux 1

25.04.2012, 22:58

Excelenta! Imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat