Pasca traditionala

de Bucataras in , 5 Apr 2018 | 4495 vizualizari

 

Pasca traditionala cu branza si stafide este foarte buna si, daca ai si ceva indemanare la impletit, o sa iti iasa foarte bine. 
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Faina de cozonac 000 – 300 g
  • Galbenusuri – 2 buc
  • Unt topit – 75 g
  • Zahar – 60 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
  • Drojdie uscata – 10 g
  • Praf de sare
  • Extra faina – 10 g
  • Extra zahar – 10 g
  • Lapte caldut – 100 ml
  • Branza de vaci – 60 g
  • Iaurt grecesc la temperatura camerei – 50 g
  • Rasnita Kamis Desert – 1 lingurita

Pentru umplutura:

  • Oua -3 buc
  • Branza de vaci (scursa) – 150 g
  • 3 fire de sofran topite in 30 g de unt topit
  • 60 g de stafide hidratate in 100 ml de visinata (scurse apoi)
  • Iaurt grecesc – 50 g
  • Faina – 40 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Zahar – 120 g
  • Scortisoara – 1 lingurita rasa
  • Praf de sare
  • Extra – 1 galbenus de ou
  • Extra – 1 lingura de apa rece
  • Cardamon – ½ lingurita
  • Miere pentru uns – 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala:

Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit;

Pune sare deasupra si amesteca;

Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina;

Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute;

Porneste robotul de bucatarie si adauga galbenusurile, extractul de vanilie, untul topit, drojdia activata, iaurtul grecesc, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, zaharul si 1 lingurita de Kamis Desert (rasnita);

Amesteca cca 3-5 min pana devine aluatul pufos;

Lasa-l la dospit la cald pana-si dubleaza volumul;

Intre timp pregateste umplutura: spala vasul robotului si adauga ouale;

Pune deasupra zaharul si untul topit cu sofran;

Adauga zahar, iaurt grecesc, branza de vaci, stafidele scurse, extractul de vanilie, scortisoara, cardamonul si un praf de sare;

Dupa ce s-a omogenizat adauga faina;

Imparte aluatul astfel: 40% din el pentru baza de pasca, 55% (pe care-l tai in 3) pentru coronita impletita si 5% pentru crucea de deasupra;

Intinde baza cat sa acoperi o tava cu fund detasabil de diametru 20 cm, tapetata in prealabil cu unt si faina;

Taie restul de aluat in 3, intinde-l cat sa acoperi diametrul tavii si impleteste in 3 (secretul impletirii in 3 este ca intotdeauna sa aduci marginile peste mijloc);

Pune-l deasupra in tava, iar resturile pastreaza-le pentru cruce;

Impleteste o cruce si las-o pe masa deoparte pana cand va fi gata de pus deasupra;

Bate galbenusul cu apa rece si unge pe deasupra;

Umple pasca cu umplutura si da-o la cuptor la 150 de grade C, pentru 25 de min;

Scoate-o, pune crucea deasupra si unge-o si pe ea cu ou;

Mai las-o la cuptor cca. 35 de min;

Cand o scoti din cuptor, unge-o bine cu miere si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (7)

Rocsi 1

05.04.2018, 20:01

Ce frumoasa este!

dantes 1

12.04.2018, 16:45

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta pasca cu ciocolata alba - Deliciu fara zahar si fara gluten