Pasta de gogosari cu kapia

de Rocsi in Conserve, 19 Sep 2013 | 4468 vizualizari

 

In fiecare an imi pregateam cate putina pasta de gogosari pentru iarna. Zilele trecute a fost mama la o prietena si a zis ca ea face pasta de gogosari cu kapia si ca iese foarte buna. Am zis sa incerc si eu pentru ca inca nu facusem si iarna este asa buna in tocanite, sosuri, ciorbe si multe alte preparate. Sunt foarte incantata de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg gogosari
  • 1.5 ardei kapia
  • 2 linguri rase cu sare mare
  • 2 lingurite piper macinat
  • aspirina (1 la 3 borcane)
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari cu kapia:

Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie.
Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele.
Ii taiem bucati potrivite apoi ii punem la robot si ii facem pasta, rand pe rand.
Amestecam pasta cu sarea, piper si le invartim bine.
Aceasta pasta o asezam in borcanele curate, dar nu le puneti pline ochi.
Pisam cate o aspirina pe rand si dintr-o aspirina pisata punem in 3 borane deasupra.
Infiletam bine cu capacele lor, le invelim cu hartie si le asezam intr-o cratita.
Punem apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra punem un prosop de bucatarie.
Le punem pe foc la sterilizat.
Din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 25-30 de minute.
Cand sunt gata le scoatem fierbinti din tigaie si le invelim intr-o patura si le lasam pana a doua zi cande sunt reci si le punem la loc racoros.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 sticlute de Prigat si 8-9 borcanele de 375 ml.
Puteti renunta la aspirina daca trageti putin pasta in tigaie, insa eu cum am pus-o cruda mi-a fost frica ca nu o sa tina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari cu kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Torshi Liteh