Îmi era tare dor de o pastă de pește.
Sincer, recunosc că o cumpăr, că nu prea am amatori în casă și întotdeauna când prepari acasă nu iese cantitate mica.
Dar acum dacă am început să gătesc pentru 3 case, iar fetele consumă pește cu plăcere, m-am pus la treabă.
Tare bine am făcut, a avut mare succes! ;)
Untul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperatura camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie.
Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender, robot ce aveți la îndemână.
Somonul și batogul se mărunțesc, apoi se pun peste ceapa mărunțită.
Se adaugă untul vegetal și muștarul, poi se blendează până se obține o pasta omogenă.
Se asezonează de sare și zeamă de lămâie, apoi se transferă în recipient de sticlă și se pun la rece la frigider.
Simplu și bun, făcut în casă.
Spor și poftă bună!
1
pentru perioada de dulce puteti folosi și unt clasic