Pasta de ton cu cartofi

de mihaelar63 in Peste, 4 Dec 2018 | 4704 vizualizari

 

 Sub impulsul de moment al unei acute senzatii de foame si cu ochii pe trei cartofi fierti m-am gandit ca mai bine ii transform intr-o pasta buna de sandviciuri. Am servit din aceasta pasta si la mic-dejun si am pus si pachetele la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ton in ulei cu chilli[160 gr]
  • 1 conserva ton in ulei 80gr
  • 3 cartofi fierti
  • 4 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 2 degete de praz verde
  • 1/2 lingurita harissa-pasta de ardei iute cu usturoi
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 ardei galben
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare optional
  • rosii pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ton cu cartofi:

  1.  Curatati si spalati ardeii, prazul, usturoiul si patrunjelul.
  2. Taiati bucati nu foarte marunte toate aceste legume.
  3. Cartofii se taie bucati marisore si se pun in vasul robotulu .
  4. Deasupra se pune  carnea de ton din conserve si legumele .
  5. Adugati foarte putina sare,harissa ,zeama de lamie si mixati .
  6. Nu mixati excesiv cartofii vor deveni prea ,, elastici "-gumosi .
  7. Atentie la cantitatea de sare . Conservele au in continut destul de multa .
  8. nu este nevoie de piper , gustul picant este dat de chilli din conserva de ton .
  9. Eu am mai pusputin ulei pentru ca mi-aparut pasta destul de seaca .
  10. Gustati si daca este nevoie adugati acum sare sau zeama de lamie .
  11. Se obtine o pasta gustoasa , consistenta si frumos colorata .
  12. Serviti pasta de ton cu cartofi pe feliute subtiri de paine insotita de legume proaspete sau chiar de muraturi .

                             Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu mixati excesiv cartofii vor deveni prea ,,elastici "-gumosi.

2

Atentie la cantitatea de sare. Conservele au in continut destul de multa.

3

nu este nevoie de piper, gustul picant este dat de chilli din conserva de ton.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ton cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lup de mare/ Biban gatit in papiota