Pasta "pateu" de linte rosie

de Catalina L in Mancaruri de post, 7 Dec 2015 | 9439 vizualizari

 

Va propun o reteta de post (si nu numai....), delicioasa, plina de vitamine  si consistenta.
Lintea rosie este tipul de linte care fierbe cel mai rapid
M-am "indragostit" de aceasta leguma dupa ce am facut supa de lintea rosie - reteta aici.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de linte rosie organica
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 eșalotă
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper,
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta "pateu" de linte rosie:

Curatam ceapa esalota si morcovul . 

Spalati bine lintea rosie. 

O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele.

Va fierbe timp de 20 -25 minute. 

Scurgeti. 

Mixati toate ingredientele .

Adaugati uleiul și usturoiul tocat, amestecati sau mixati bine.

Verificați de sare si piper. Decorati cu boia de ardei....cu esalota in sos vinaigrette

Se serveste de preferinta rece cu biscuiti aperitiv, cu cruditati, cu castraveti murati, cu crutoane de pâine prăjită, pe felii de pâine proaspătă , în sandwich-uri ... 

 

TIPS-URI

1

lintea rosie trebuie spalata bine in mai multe ape

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta "pateu" de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu masline