Paste cu peste si mozzarella

de - Andreea - in Paste, 16 Aug 2017 | 6385 vizualizari

 

Si am ajuns la reteta cu numarul 100 in categoria ''PASTE''...
Eu ador pastele...aproape in orice combinatie ...si incerc mereu sa experimentez noi retete sau pur si simplu sa incerc sa redau acelasi rezultat vazut in vreo carte de bucate sau pe net.
Aceste paste au fost delicioase ...tonul si macroul sunt pe gustul intregii familii.
Poftiti la masa >:D<

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste tip gnocchi
  • 2 cutii cu ton ( 160 gr)
  • 1 cutie cu macrou ( 125 gr )
  • 250 ml suc de rosii
  • 250 gr mozzarelline
  • 150 gr rosii tip ciliege
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri cu parmezan
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • busuioc proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu peste si mozzarella:

Intr-o tigaie, punem uleiul de masline si usturoiul curatat de coaja si lasat intreg. Cand usturoiul si-a schimbat culoarea, il indepartam din tigaie.

Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva si macroul la fel scurs de uleiul din conserva. Maruntim pestele cu ajutorul unei spatule de lemn si lasam 2-3 minute la foc mic.

Adaugam sucul de rosii, putina apa, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pentru 10 minute, la foc mic pana ce obtinem consistenta dorita.

La final, adaugam patrunjelul tocat foarte marunt, mai lasam cateva minute si inchidem focul.

 In timp ce preparam sosul, punem o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, punem sare, apoi pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte, le scurgem bine de apa.

Adaugam pastele fierte in tigaia cu sos si amestecam bine.

Rosiile le spalam si le taiem in doua parti egale. Mozzarellinele le scurgem bine de apa de conservare si la fel, le taiem in doua parti egale.

Punem pastele cu sos intr-un vas pentru cuptor. Presaram parmezan pe intreaga suprafata si asezam, alternand rosiile si mozzarellele.

Presaram sare si dam la cuptorul incins, la 200 grade C, pentru 10-15 minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor, $se pun frunze de busuioc proaspat, se lasa 1-2 minute, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu peste si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (27)

andipanda 1

21.07.2018, 08:22

Merita sa-i dau o sansa si o sa scriu despre ea ulterior.Oricum, suna bine.

Ancutsa 1

21.07.2018, 12:12

Si eu iubesc pastele! Arata tare bine ale tale!

mihaelar63 1

21.07.2018, 12:47

Bine mai arata
Ma uit de la sv- . Vorbesc codat sa nu se prinda sefu . Culorile sunt putin altfel . Si mie-mi place decorul cu cherry si cu busuioc . Am crezut ca este reteta mea )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos arrabiata