Si am ajuns la reteta cu numarul 100 in categoria ''PASTE''...
Eu ador pastele...aproape in orice combinatie ...si incerc mereu sa experimentez noi retete sau pur si simplu sa incerc sa redau acelasi rezultat vazut in vreo carte de bucate sau pe net.
Aceste paste au fost delicioase ...tonul si macroul sunt pe gustul intregii familii.
Poftiti la masa >:D<
Intr-o tigaie, punem uleiul de masline si usturoiul curatat de coaja si lasat intreg. Cand usturoiul si-a schimbat culoarea, il indepartam din tigaie.
Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva si macroul la fel scurs de uleiul din conserva. Maruntim pestele cu ajutorul unei spatule de lemn si lasam 2-3 minute la foc mic.
Adaugam sucul de rosii, putina apa, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pentru 10 minute, la foc mic pana ce obtinem consistenta dorita.
La final, adaugam patrunjelul tocat foarte marunt, mai lasam cateva minute si inchidem focul.
In timp ce preparam sosul, punem o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, punem sare, apoi pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte, le scurgem bine de apa.
Adaugam pastele fierte in tigaia cu sos si amestecam bine.
Rosiile le spalam si le taiem in doua parti egale. Mozzarellinele le scurgem bine de apa de conservare si la fel, le taiem in doua parti egale.
Punem pastele cu sos intr-un vas pentru cuptor. Presaram parmezan pe intreaga suprafata si asezam, alternand rosiile si mozzarellele.
Presaram sare si dam la cuptorul incins, la 200 grade C, pentru 10-15 minute.
Cand sunt gata, se scot din cuptor, $se pun frunze de busuioc proaspat, se lasa 1-2 minute, apoi servim.
Pofta buna!