Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR in Paste, 14 Aug 2020 | 3140 vizualizari

 

Voiam de mult timp să încerc o rețetă de paste cu sos pesto, dar m-am hotărât rapid să o fac, atunci când am văzut pomenindu-se despre așa ceva în filmul ”Înainte să te cunosc”. Nu din cauza filmului, ci tocmai pentru că era pe lista mea mai demult. Și cum mai aveam niște sos pesto în casă, gata preparat și cumpărat din comerț, am și pus în aplicare planul meu, mai ales că fiind foarte cald, prefer să prepar mâncăruri rapide, ca să nu stau prea mult în zăpușeală, la bucătărie. Am mai adăugat cașcaval răzuit și ideea mi s-a părut excelentă.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de paste
  • 3-4 linguri de sos pesto
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc
  • felii de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pesto si cascaval:

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește cașcavalul.

Când pastele au fiert, se strecoară și se pun în bol.

Se adaugă sosul pesto subțiat cu ulei de măsline și se amestecă ușor pastele.

Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după gust.

Se presară cașcaval de jur împrejurul pastelor, ca o coroană și se decorează bolul cu frunze proaspete de busuioc și felii de lămâie.

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de paste vă plac, pe care trebuie să le fierbeți conform recomandărilor de pe ambalaj, nu mai mult timp, ca să rămână întregi, să nu se sfărâme.

2

Condimentați opțional pastele cu: sare, piper și oregano, după gust.

3

Puteți adăuga și alte condimente care vă plac.

4

Nu este nevoie să clătiți pastele cu apă rece, după ce au fiert, ca să rămână calde, pentru servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pesto si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si carnati