Paste cu pui, sos alb si broccoli
Aceasta reteta delicioasa este ideala pentru o cina rapida si hranitoare. Combinatia dintre pui, sos alb cremos si broccoli face acest preparat irezistibil.
Cum se prepara Paste cu pui, sos alb si broccoli - reteta rapida si delicioasa
Fierberea pastelor si a broccoli-ului
Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu 2-3 minute inainte de final, adauga buchetelele de broccoli in aceeasi oala. Scurge-le si pastreaza o cana de apa din fierberea pastelor.
Pregatirea puiului
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adauga cubuletele de pui, asezoneaza cu sare si piper, si gateste-le pana devin aurii si complet patrunse. Scoate puiul pe o farfurie si lasa-l deoparte.
Prepararea sosului alb
In aceeasi tigaie, topeste untul si adauga usturoiul tocat. Caleste-l 1 minut, avand grija sa nu se arda.
Adauga smantana pentru gatit si lasa sosul sa se incalzeasca usor, fara sa fiarba. Amesteca parmezanul ras si continua sa amesteci pana se topeste complet. Daca sosul este prea gros, adauga treptat cate putin din apa pastrata de la paste, pana ajunge la consistenta dorita.
Asamblarea
Adauga puiul si pastele cu broccoli in tigaie. Amesteca bine, astfel incat toate ingredientele sa fie acoperite cu sos.
Finalizarea
Gusta si mai adauga sare, piper sau un praf de nucsoara, daca doresti.
Servire
Serveste pastele calde, presarate cu putin parmezan ras deasupra si cu o felie de paine de casa. Incercati si paste cu pui si spanac sau spaghete carbonara.