Paste cu sos alb, telemea si broccoli

de oanapl in Paste, 14 Ian 2018 | 3410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (fundițe)
  • 200 g telemea
  • 100 g șuncă
  • 10 buchețele de broccoli
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul bechamel:
  • 350 ml lapte
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb, telemea si broccoli:

Speli buchețelele de broccoli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă.
Tai șuncă în cubulețe, iar telemeaua o dai pe răzătoarea mică.
Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și, când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă 8 minute, apoi le iei de pe foc și le pui într-o sită să se scurgă de apă.

Sosul bechamel:
Pui o cratiță pe foc, topești untul și adaugi făina. Amesteci bine cele două, apoi torni laptele călduț. Cu un tel, amesteci continuu până se desface făina și lași să fiarbă până când se îngroașă sosul. Adaugi sare, piper și oregano uscat. 
Tragi sosul de pe foc și încorporezi telemeaua, șunca, pastele și broccoli și le amesteci bine.
Ungi cu unt un vas termorezistent și torni compozitia. Introduci vasul în cuptorul încins, la 180 de grade C, pentru 10-15 minute. Scoți vasul din cuptor și servești pastele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb, telemea si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii