Paste cu spanac si rosii (de post)

de Miha in Mancaruri de post, 2 Apr 2012 | 7578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pastele cu spanac:
  • 1 legatura spanac
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • faina alba
  • 1 lingurita sare
  • Pentru pastele cu rosii:
  • 1/2 cutie rosii in suc
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • faina alba
  • Pentru garnitura:
  • fasole verde pastai
  • boabe de porumb
  • usturoi
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac si rosii (de post):

Pastele cu spanac:

Punem la fiert putina apa cu sare. Cand da in clocot punem frunzele de spanac si dam cateva clocote, pana se inmoaie. Rasturnam intr-o sita si lasam la scurs si racit.

Pasam frunzele de spanac cu furculita, adaugam uleiul de masline, sarea si apoi faina, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Pentru intins si taiat am folosit masina de paste. Daca nu dispuneti de masina, intindeti aluatul pe masa infainata, in foaie subtire. Se ruleaza, apoi cu un cutit bine ascutit se taie fasii.

Pastele se rasfira apoi pe masa infainata si se lasa sa se usuce putin.

Pastele cu rosii:

Rosiile le pasam. Amestecam intr-un castron pasta obtinuta cu sare si ulei de masline, apoi adaugam faina cat sa obtinem un laut elastic si nelipicios.

Pentru taiat se procedeaza intocmai ca si la pastele cu spanac.

Pastele se fierb in apa cu sare, nu mai mult de 2-3 minute. Se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece.

Le puteti servi cu orice va place voua. Eu am folosit legume.

Fasolele pastai si boabele de porumb se fierb in apa cu sare, apoi se pun intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie incinge cateva linguri cu ulei de masline, apoi adaugam legumele si le "perpelim" cateva minute. Adaugam usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust.

Amestecam pastele si legumele intr-un castron si...masa e gata. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac si rosii (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor