Paste Thailandeze cu creveti

de bianca92 in Fructe de mare, 28 Apr 2014 | 7577 vizualizari

 

Am mancat ceva de genul acesta la un restaurant si mi-a placut foarte foarte mult, dar din pacate nu am reusit sa conving bucatarul sa imi dea reteta :( Dar nu stia el de ce sunt eu in stare :)) m-am pus sa analizez tot ce aveam in farfurie si mancam foarte incet ca sa imi dau seama cam ce a putut el pune acolo. Nu stiu daca reteta mea coincide cu cea de la restaurant, dar stiu sigur ca am nimerit ingredientele principale pentru ca, la final, a avut cam acelasi gust. In orice caz, e foarte delicioasa!

P.S. Tot asa am procedat si cu salata de spanac si rucola ce am mancat-o in vara la Costinesti (si pe care am postat-o aici, de asemenea). Avand in vedere ca gusturile sunt extrem de asemanatoare, cred ca ma descurc destul de bine in reproducerea unor mancaruri doar dupa gust :))))

 

INGREDIENTE

  • 100 gr taietei subtiri din orez
  • 100 gr creveti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de ardei iute (ajustati in functie de cat de iute va place mancarea)
  • 2 lingurite miere
  • 3 catei usturoi
  • putin patrunjel
  • 2 felii ardei gras rosu
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Thailandeze cu creveti:

Se pune uleiul la incins si se adauga usturoiul pisat impreuna cu pasta de ardei dulce. Dupa ce se caleste putin, se adauga crevetii, putina sare (va trebui sa predomine gustul iute dulceag), ardeiul gras taiat feliute si pasta de ardei iute. Cand crevetii sunt aproape gata se mai adauga mierea si se mai lasa 3 minute pe foc.

Taieteii din orez se pun in apa clocotita si se lasa la fiert 3-5 minute dupa care se strecoara si se limpezesc putin in apa rece. Adaugam sosul din creveti peste taietei si mai punem putin patrunjel tocat si amestecam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Thailandeze cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]