Pastrama de berbecut

de Sim0na in Oaie, 19 Noi 2012 | 19635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 kg carne de pe pulpe si coase de la un berbecut
  • 2 lamai
  • cimbru
  • piper negru
  • sare
  • 5 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de berbecut:

Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru, piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un capac si am lasat la macerat.

De aici exista mai multe variante:

1.     -  carnea se poate consuma la cca 24 de ore – cazul nostru

2.      - in mod normal se tine cca 5 zile la macerat

3.    -  dupa macerare, se lasa la uscat, intr-un loc rece si eventual cu vant

4.    -   apoi se poate afuma

In toate cele 4 variante, carnea este absolut delicioasa!!

Prima portie noi am papat-o la cca 24 de ore si a fost foarte buna: frageda, aromata, fara un miros pregnant de oaie.

Reteta in sine este simpla, si o stie toata lume: am pus la prajit carnea in ulei, intorcand-o pe toate partile. Am adugat cca 200 ml vin rosu si am lasat sa scada.

Si asta-i tot!

Va invit la o portie de pastrama, cu o mamaliguta calda si un mujdei clasic!! A, si sa nu uit... si-o canuta de vin rosu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de berbecut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de berbecut la tigaie