Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

de Ina in Mancaruri cu carne, 8 Iun 2013 | 12468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pastrama de oaie
  • un borcan de sos iute de gogosar
  • un pahar de vin
  • 5-6 catei de usturoi
  • cimbru
  • legume uscate ardelenesti .
  • 50 ml ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de oaie in sos iute de gogosar:

Pastrama se portioneaza in bucati mici. Eu am folosit pastrama preparata in casa .

Ungem tigaia cu ulei, adaugam bucatile de pastrama , adaugam usturoiul feliat, putin cimbru, vinul si completam cu apa, astfel incat sa acoperim complet carnea. Condimentam cu sare ( daca pastrama nu este suficient de sarata ) si cu legume uscate ardelenesti. Lasam sa fiarba la foc mic, pana scade zeama aproape complet.

Adaugam pasta de gogosar , amestecam si mai lasam pe foc cca 10 minute ( sau mai mult, daca pastrama nu este fiarta suficient ) . 

Servim fierbinte, alaturi de mamaliguta.

TIPS-URI

1

Legumele ardelenesti sunt optionale, puteti folosi delikat si piper. Eu le folosesc pe cele de la SanoVita, intrucat nu au sare si niciun alt aditiv de conservare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de oaie in sos iute de gogosar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si delicioasa de Pastrama gatita lent la cuptor