Pastrav cu cartofi la cuptor

de Alina26 in Pastrav, 26 Mar 2013 | 14837 vizualizari

 

Pastravul este prins de sotul meu...ii place foarte mult sa pescuiasca...mi-a adus acasa 10 kg de pastrav....si ce sa fac bun???decat un pastrav la gratar cu garnitura de cartofi.Asa ii place cel mai mult sotului..!!!Si mie...normal.

 

INGREDIENTE

  • 3 pastravi
  • 400g cartofi
  • ulei de masline
  • praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • condiment pentru peste
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu cartofi la cuptor:

Curatam cartofii.ii spalam si ii taiem feliute circa 4-5 mm.

Incingem cuptorul la 200°.Punem cartofi intr-o tava cu sare,piper,usturoi praf,ulei de masline si jum de pahar de apa.Ii acoperim cu o folie de aluminiu si ii dam la cuptor.Dupa 15 min dam la o parte folia de aluminiu si ii lasam sa se rumeneasca.

Punem o tigaie antiaderenta pe foc si lasam sa se inginga bine-bine.

Curatam pestele,il spalam si il condimentam si in interior si pe exterior.Punem sare,piper,usturoi praf si condiment de peste.Il punem in tigaia incinsa,acoperim cu un capac,la foc mic....si timp de 10 minute nu il atingem.Dupa 10 minute il intoarcem si il mai lasam inca 10 minut.

Se serveste cald,cu un vin alb demi-sec.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de legume la cuptor, cu vin