Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

de Cocktail_of_Senses in Pastrav, 7 Aug 2014 | 23710 vizualizari

 

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu legume. Am servit pestele alaturi de un sos special de lamaie. Ce ziceti? V-am facut pofta? :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 2 portii:
  • 2 pastravi eviscerati
  • 2 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie
  • orez salbatic
  • o ceapa
  • putina telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline
  • un cubulet de unt
  • o lingurita curry
  • Pentru sosul de lamaie aveti nevoie de:
  • coaja de la 5 lamai
  • 50 ml ulei masline
  • 50 ml apa
  • un varf lingurita sare
  • un varf lingurita zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume:

Vom incepe mai intai cu sosul de lamaie pentru ca aveti putin de munca la el. Folosind un peeler luati coaja de la 5 lamai spalate in prealabil. Incercati sa nu decojiti si partea alba.
Fierbeti coaja de lamaie in 5-6 ape. Acest procedeu este necesar pentru a lua din amareala si ceara de pe coaja lamaiei. Cand apa fierbe, introduceti coaja de lamaie si lasati-o sa fiarba 1 minut, maxim 2.
Dupa aceea adaugati toate ingredientele intr-un mixer vertical si amestecati timp de 2-3 minute pana ce obtineti un sos fin.
Acum ca sosul este gata va puteti apuca de peste. Condimentati pastravii cu sare mare, piper, cimbru, iar in taietura de pe abdomen introduceti usturoi maruntit si cate 2 felii de lamaie si patrunjel. Introduceti fiecare peste in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 35 minute.
Dupa 20 de minute desfaceti folia de aluminiu pentru a se rumeni putin pestele la exterior.
Pentru orez trebuie sa fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Separat caliti in ulei de masline si putin unt ceapa, morcovul si telina taiate cubulete micute. Focul trebuie sa fie mic pentru a nu se arde legumele. Dupa 10 minute puteti adauga si ardeiul kapia taiat cubulete. Apoi adaugati si orezul si condimentati cu sare si curry dupa gust. Amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.
Pofta buna!
Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lia_ 1

07.08.2014, 14:32

reteta asta imi trebuie, chit ca eu nu trebuie sa ma mai gandesc la orez. bravo

Panacris 1

12.08.2014, 15:28

Cam bun! Direct la favorite și de probat!

Cocktail_of_Senses 1

14.08.2014, 19:22

Ma bucur ca v-a placut!! Astept sugestiile voastre dupa ce o incercati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu rosii si portocale