Pastrav la cuptor pe pat de legume

de Sylvia in Pastrav, 18 Aug 2010 | 33088 vizualizari

 

Am facut aceasta mancare pe post de cina dar merge foarte bine si pentru un pranz , este foarte lejera si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua portii avem nevoie de
  • 2 pastravi de 300 grame,
  • un dovlecel mic ( zuchinni   am pus eu ) ,
  • o ceapa mica,
  • o jumatate de ardei capia rosu,
  • un morcov mare,
  • sare ,
  • piper,
  • o lingura ulei de masline ( nu trebuie mai mult daca faceti la cuptor ) ,
  • 2 foi de dafin, 
  • un fir verde de tarhon
  • putina sare mare ( flori de sare )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor pe pat de legume:

 Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent.

 Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva fire de flori de sare si tarhon verde. Nu stiu daca ati testat vreodata pastrav cu tarhon verde, este o minunatie de aroma….va sfatuiesc sa testati o data.

 I-am lasat 30 de minute la cuptor, teoretic un peste mai mic se face in 10-15 minute dar acestia atat au cerut   sa fie facuti si rumeniti. Peste legume nu am pus apa sau ceva, daca nu este foarte mare temperatura in cuptor si mergeti pe 190-210 grade pornind de la temperatura mare si scazand treptat se fac foarte  bine si asa.

 Am servit pestele cu o garnitura de orez, incadrat de legume. A fost absolut delicios, fraged si cu foarte putina grasime care zic eu a scos mai bine in evidenta gustul pestelui si al legumelor. Eu eram in graba mare si  mi s-a cam prabusit putin orezul    oricum a aratat bine si gustul a fost pe masura .

TIPS-URI

1

Crestati pestele ca sa se desfaca frumos la cuptor

2

Presarati peste cateva fire de flori de sare si putin tarhon verde, da o aroma de vis

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sylvia 1

20.08.2010, 11:33

Nadina simpatica esti de cate ori va aud complimentand farfuriile astea imi amintesc ca nu e meritul meu ca le-a ales al meu sot eu altele vroiam cu rosu dar erau frumoase si alea

Sylvia 1

20.08.2010, 11:34

Bunica si Mena va multumesc de laude

Teo 1

23.08.2010, 23:27

cat as fi de plina ,nu as refuza o portie de peste; am retinut ideea cu tarhonul, sa vad ce iese !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume in stil chinezesc