Pastrav la tava cu legume

de Doinavar in Pastrav, 17 Feb 2013 | 11949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 pastravi
  • 2 rosii, 50 g telina, 50 g dovlecel
  • cateva frunze de spanac, loboda sau stevie
  • cateva frunze de patrunjel sau telina
  • 1 morcov, 1 ceapa
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2-3 felii de lamaie
  • 100 ml vin alb (apa cu 2 linguri de otet si o lingurita de zahar)
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, curry, piper, paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la tava cu legume:

Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste.
Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze. In interiorul pestilor introduceti bucati de ceapa, morcov, telina. Inveliti pestii cu felii de rosii si dovlecel. Adaugati in tava restul legumelor taiate bucati mari si 4-5 catei de usturoi necuratat, zdrobit cu latul cutitului. Condimentati si legumele, adaugati 300 ml apa cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea pestilor, adaugati uleiul si acoperiti tava cu folie de aluminiu (staniol). Dati la cuptor la foc mediu 30-40 minute.

Scoateti tava, descoperiti-o, adaugati vinul (apa cu otet si zahar), adaugati daca mai este nevoie sare, piper, frunzele de telina sau de patrunjel. Dati la cuptor descoperit inca 30 minute si este gata.

Asezati pestii pe platou, trageti de pe ei feliile de rosii si dovlecei si decorati-i cu feliute de usturoi si de lamaie. Asezati pe platou legume si turnati sos din tava. Decorati cu cateva frunze verzi (patrunjel, telina, spanac, etc.).

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tava cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume