Pastrav la tigaie cu legume si Vermout

de Satisfyyourcravings in Pastrav, 8 Mai 2019 | 1954 vizualizari

 

 Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 fenicul
  • 1 morcov
  • 1 lingura de ulei
  • 200 grame rosii cherry
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 8-10 masline negre
  • 2 pastravi intregi
  • 15 grame patrunjel+ menta+ frunze de fenicul proaspete
  • 150 ml vermout sau vin alb
  • ulei de masline extra virgin
  • 1 lamaie
  • orez/ couscous/ cartofi pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la tigaie cu legume si Vermout:

Ceapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul, maslinele, fara samburi si se lasa 2 minute. 

Intre timp, se cresteaza pestii din loc in loc, apoi se adauga peste legumele din tigaie. impreuna cu vermoutul. Se lasa pana cand lichidul scade la jumatate, apoi se adauga 300 ml apa si se acopera cu un capac. Se lasa 8 minute la foc mare, se indeparteaza capacul si se stropesc pestii cu sosul din tigaie, timp de 1 minut. 

Se aseaza pe farfurii, se stropesc cu ulei de masline extra virgin, verdeata tocata, sucul si coaja de lamaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tigaie cu legume si Vermout" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume