Pastrav salmonat la cuptor

de cristeena20 in Peste, 5 Ian 2015 | 5830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav mai mare salmonat
  • verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru verde, coriandru verde)
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, suc de lamaie, praf de usturoi, vin alb

Sos: un cub de unt , zeama de lamaie

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav salmonat la cuptor:

Pentru mine pestele, cuc at e mai simplu preparat , cu atat e mai bun, mai gustos. Imi place sa simt aromele naturale , deci il prefer in cuptor sau la gratar.

Pastravul curatat (eu asa l-am luat de la supermarket) , dar intreg se cresteaza usor pe diagonala. Il stergem bine cu servet absorbant si il saram si pudram cu putin piper alb si cu praf de usturoi .Stropim cu ulei de masline si cu zeama de la o lamaie. In interior adaugam un buchet de verdeturi proaspete pentru aromatizare si o jumate de lamaie.

Incingem cuptorul si dam pestele pana se coace. Avem grija sa nu il prajim prea tare, ca devine sec. Il incercati cu un cutit, daca se desprinde usor de pe coloana si nu iese suc roz, e gata. Se servesc fileuri in farfurie.

Eu am servit alaturi de cartofi fierti in apa cu sare si o foaie de dafin. La servire am turnat peste peste si cartofi un sos facut din unt topit la foc mic cu zeama de lamaie. Si bineinteles e foarte bun alaturi de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav salmonat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]