Pastrav si ciupercute la gratar

de Adinacarla in Pastrav, 2 Mai 2013 | 6025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav
  • 3-4 ciuperci mai mari
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru mamaliga:
  • apa
  • un strop de ulei
  • sare
  • faina de malai
  • Pentru sosul de usturoi
  • 6 catei de ustuoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav si ciupercute la gratar:

Spalam bine pestele ( eu de data asta am avut peste congelat). Pisam bine cateii de usturoi si-i amestecam cu zeama de la jumate de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Cu "sosul" obtinut ungem bine pestele, in interior cat si pe exterior. Punem pestele intr-un castron pe care-l acoperim cu folie alimentara si-l tinem la frigider 1-2 ore pana cand il vom pune pe gratar.

Cat timp pestele sta la cuptor pregatim ciupercile. Le curatam si le scoatem piciorusele. asezam ciupercile pe gratar si dupa cateva minute vom pune si pestele.

Cat timp se fac pe gratar pestele si ciupercutele pregatim mamaliga si sosul de usturoi.

Mamaliga

Punem apa la fiert si adaugam in ea sare si ulei. cand apa incepe sa fiarba adaugam faina de malai in ploaie si amestecam cu grija sa nu se formeze "cocoloase'.

Sosul de usturoi:

Pisam bine cateii de usturoi, punem sare, piper si ulei adugam treptat in timp ce frecam usturoiul pana devine ca o mainoneza. La final adaugam smantana si omogenizam.

O reteta simpla, rapida dar gustoasa.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav si ciupercute la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de păstrăv la grătar cu găluşte de cartofi şi pesto