Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic

de RuxyRux in Pastrav, 25 Noi 2010 | 14635 vizualizari

 

O combinatie delicioasa...cine stie...cunoaste!

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav mare somonat 
  • 500 gr sare grunjoasa
  • zeama de la doua lamai
  • ulei de masline 5 linguri
  • 1 lingura hrean
  • 200 gr orez salbatic
  • o canita de unt 50 gr
  • o ceapa mica
  • sare piper dupa gust
  • ulei de palmier 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic:

Se marineaza pestele in sosul facut din hrean, zeama de la doua lamai si uleiul de masline( il lasam macar pret de o ora), cautand sa bagam mult sos si in interiorul lui.

Se aseaza apoi pe patul de sare in tava si se da la cuptor 40 de minute.

Incingem o lingura ulei de palmier( sau vegetal), intr-o tigaie , adaugam ceapa rasa, o lingura de apa( de la inceput), apoi orezul salbatic si sotam cinci minute. adaugam si untul si apoi apa, lasam sa fiarba si cand este gata potrivim de sare si de piper. Pentru a-l aranja frumos, ungem o cescuta cu ulei punem orezul il presam bine cu o lingura pana in buza canitei si apoi rasturnam canita pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O.