Pate de Craciun

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2012 | 6619 vizualizari

 

Seria retetelor "din resturi" continua cu un aperitiv delicios. De sarbatori, mai mereu ajung sa mut de colo, colo, in frigider, cate o bucata de lebar, una de caltabos, o jumara doua. Astfel mi-a venit ideea "geniala" :D de a transforma aceste delicatese intr-o alta delicatesa ;).

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • morcov 1 bucata,
  • ulei de floarea soarelui,
  • caltabos 1/2 bucata,
  • lebar 1/2 bucata,
  • jumari 5-6 bucati,
  • unt 100 g,
  • mustar simplu 50 g,
  • mustar Dijon 50 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • cimbru uscat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de Craciun:

Ceapa si morcovul se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa. In vasul robotului de bucatarie se pun bucatile de lebar, caltabos, jumarile, amestecul de ceapa, untul, mustarul si mirodeniile. Se amesteca energic pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Se serveste rece, pe paine, acompaniate de muraturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

29.12.2012, 09:28

Laurenta, Eduard09

Panacris 1

29.12.2012, 09:28

Dodalinda, Ana

Panacris 1

29.12.2012, 09:29

Mihaela , ma straduiesc si eu, ca produsele finale sa arate si bine, nu numai sa fie gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paté din ficat de curcan cu vin rosu