Pate de ficat cu cascaval

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2013 | 4957 vizualizari

 

Va recomand un mic dejun cu acest pate facut in casa,foarte bun pentru copii dar si pentru restul familiei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pasare sau curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 catel mic de usturoi
  • 150 g unt
  • 100 g cascaval
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu cascaval:

Ficatul bine curatat si spalat il punem la fiert cu ceapa, morcovul si telina de asemenea curatate, spalate si taiate; dupa ce au fiert bine, le strecuram, adaugam jumatate din cantitatea de unt, usturoiul, sare dupa gustul fiecaruia si facem o pasta cu blenderul vertical; punem pateul in vase mici.

Separat intr-un vas topim restul de unt, adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecam pana devine o pasta, portionam deasupra in fiecare vas cu pate si dam la frigider pana a doua zi cand se poate servi pe paine prajita alaturi de o cana cu ceai, lapte sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de casa