Pate de ficat de pasare

de Sim0na in Ficat, 8 Aug 2012 | 8202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g ficat de pasare
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita cimbru
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 170 g unt + 30 ptr topit
  • lapte cat sa acopere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de pasare:

Ficatul se spala bine-bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in lapte, impreuna cu foile de dafin si cimbru, pentru 40 minute. Am adaugat si cateii de usturoi striviti cu lama cutitului, si am mai lasat sa fiarba 10 minute.

Am lasat ficatul l-a racit, apoi l-am pus in blander impreuna cu 170 g unt. Am potrivit de sare si piper si am mixat pana s-a facut ca o pasta. Am pus pasta in 2 caserole cu capac, iar deasupra am turnat unt topit si racit.

Am dat la frigider si am papat cu mare pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (30)

Sim0na 1

13.08.2012, 09:44

Violeta, ti-o recomand cu drag

alexandra82 1

16.08.2012, 11:06

se poate si congela?

Sim0na 1

18.08.2012, 11:12

N-am incercat, dar... cred ca merge.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pateu de casa cu unt aromat