Pate de linte indian

de crissvalentina in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2013 | 5521 vizualizari

 

Acest pateu e dlicios. E bun si pentru micul dejun cat si pentru cina nefiind greu pentru stomac.

 

INGREDIENTE

  • 200 g linte verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei iute verde
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita turmeric
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 mana patrunjel verde proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte indian:

Lintea se pune la inmuiat vreo 3-4 ore. Dupa ce s-a inmuiat se scurge de apa se spala si se pune la fiert. Dupa ce s-a fiert bine, scurgeti-o  si lasati-o sa se racoreasca bine. Pastrati putin din zeama  pentru partea finala.

Ceapa o tocam marunt la fel ghimbirul si aredeiul iute. Uleiul il punem la incins intr-o tigaie si cand s-a incins punem lingurita de chimen lasand la foc mic 15 secunde ca sa pocneasca putin. Adaugati ceapa,ghimbirul si ardeiul iute si se caleste 5 minute. Adaugati lintea fiarta si presarati sarea, turmericul si coriandrul. Amestecati bine, puneti capacul si lasati 5 minute la foc mic. 

Dupa 5 minute adaugati garam masala si patrunjelul. Amestecati bine si dati deoparte de pe foc. 

Lasati sa se racoreasca 15 minute. Puneti lamaia dupa care mixati bine in blender adaugand din zeama in care a fiert pana ce obtineti o pasta fina, de consistenta care vi se pare ideala.

TIPS-URI

1

Eu nu am adaugat ardeiul iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte indian" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

CookieMonster 1

17.04.2013, 20:32

ce idee faina, merita incercat pateul acesta bun

deyutzky 1

18.04.2013, 06:52

MotanLaOale 1

18.04.2013, 08:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]