Pateu cu ficat

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 9342 vizualizari

 

cu preocuparea de a consuma mai multe produse preparate in casa si de a renunta la mezelurile din comert am gatit aceasta reteta de pateu

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 100 gr unt
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri coniac
  • 2 castraveti murati
  • sare piper
  • nucsoara
  • foi dafin 
  • oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu cu ficat:

  1. ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere .
  2. se fierbe  ficatul cu 2 foi de dafin .
  3. ceapa se taie si se caleste putin in unt .
  4. se  zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare , piper,  nucsoara si se amesteca bine .
  5. se amesteca cu castraveti murati taiati cubulete.
  6. se serveste cu oua fierte moi .

TIPS-URI

1

adaugati sare dupa fierberea ficatului , daca se pune la inceput , fficatul se va intari prea tare .

2

daca doriti ca pasta sa fie mai fina puteti sa le mixati , am preferat sa le zdrobesc sa fie mai rustic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu cu ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

21.01.2010, 22:16

si coniacul de ce?

Teo 1

21.01.2010, 22:18

abia acum am vazut farfuria...as manca cu farfurie cu tot!

mihaelar63 1

21.01.2010, 22:20

am citit si eu intr-o carte veche de a bunicii sotului, chiar ca nu stiu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]