Pateu de ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 16 Mar 2016 | 4599 vizualizari

 

Tocmai bun pentru perioada aceasta a Postului.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1/2 lingurita cu nucsoara
  • 1/2 lingurita cu cardamom
  • 2 cepe albe potrivite
  • 50 ml ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ciuperci:

Ciupercile se spala foarte bine si se curata.

Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida.

Se adauga ciupercile si se rumenesc usor, avand grija sa nu se arda ceapa.

Se scot apoi intr-un vas si se lasa sa se raceasca cateva minute.

Se paseaza cu ajutorul unui blender, pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga usturoiul trecut prin presa (eu l-am adaugat cand am rumenit ciupercile) si se condimenteaza cu nucsoara si cardamom, sare si piper dupa gust.

Se serveste cu rosii proaspete. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca pateul este prea uscat, se mai poate adauga ulei, putin cate putin, pana se ajunge la textura dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

17.03.2016, 16:54

Imi place !!! Trebuie sa incerc si eu

Andra_Constantinescu 1

17.03.2016, 17:49

Perfect!

Rocsi 1

17.03.2016, 19:54

O idee buna pentru zilele de post!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post