Pateu de nuci cu usturoi

de Delicii Sanatoase in Vegan / Raw vegan, 1 Mai 2014 | 17779 vizualizari

 

Acum ceva timp am gustat un pateu de nuci cu usturoi, facut de o doamna pe care nu o cunosc. Eram la niste prieteni dragi, care il primisera cadou. A fost o nebunie. Extraordinar de gustos. Mi-a tot ramas in gand, iar acum i-a venit randul.

Sunt tare incantata de ce mi-a iesit. Mi se pare ca la gust este la fel cu cel original, poate doar ca acela era un pic mai fin ca si textura. Eu am facut doar dintr-o cana de nuci ca test, iar robotului i-a fost mai dificil sa lucreze cu o cantitate mica. Dar data viitoare am sa pun mai multe nuci.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana nuci hidratate 8 ore
  • 1 capatana usturoi mica
  • 1 lingura ulei masline presat la rece
  • 2-3 linguri apa
  • sare roz de Himalaya (dupa gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de nuci cu usturoi:

Punem toate ingredientele in robot, mai putin apa. Procesam si treptat adaugam apa care sa ne ajute sa obtinem o pasta cat mai fina. Punem putina pentru ca nu vrem sa fie prea moale pateul. Deoarece nucile au fost inmuiate in apa timp de 8 ore, sunt mult mai usor de digerat. Poate fi consumat pe paine integrala, alaturi de legume sau direct cu fasii de legume - morcovi,telina, ardei, ridichi etc. Daca iti place simplitatea acestei retete, da un share si pentru cei dragi! Cu drag, Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de nuci cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:10

super

monik80 1

18.03.2015, 22:30

Panacris 1

23.02.2021, 17:03

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Matcha cheesecake