Pateuri cu branza si urda

de cristinutanicolita in Dulciuri, 18 Noi 2015 | 4635 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT :

  • 1 kg faina
  • 3 lg otet
  • 10 lg ulei
  • 2 prafuri de copt
  • 500 ml apa
  • 600 g untura

Umplutura:

  • 500 g branza
  • 200 g urda
  • lapte
  • mac
  • 1 ou
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu branza si urda:

Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa.

Framantam pana obtinem un aluat bine legat.

Aluatul il impartin in 4.

Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu untura. Impaturim aluatul.

Procedam la fel si la restul de aluat.

Lasam aluatul la rece 30 min.

Repetam aceasta operatiune de 3 ori.

Umplutura: faramitam branza,adaugam urda si omogenizam totul adaugand treptat lapte pana devine o crema.

Luam o buc de aluat intindem o foaie nu f subtire,taiem aluatul patratele,punem umplutura si pliem aluatul ca pe un plic sau strangem marginile spre mijloc.

Le pateurile formate in tava tapetata cu hartie de copt,le ungem cu ou,presaram mac si coacem la foc mediu pana sunt rumene si frumoase.

Procedam la fel pana terminam aluatul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Untura se poate inlocui cu unt sau margarina

2

Se pot umple si doar cu branza sau urda

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza si urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

18.11.2015, 20:05


Oul mac este de rata???? ))))

Adele 1

18.11.2015, 20:28

Vreau si eu

mirela0911 1

19.11.2015, 09:07

Ce bine ar merge acum vreo doua!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)