Peltea din petale de trandafiri

de Panacris in Dulceata / Gem, 1 Iun 2016 | 6313 vizualizari

 

Provocarea minunată @Traditie si gastronomie romaneasca inițiată  de  Gina Bradea, ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre, a fost găzduită această lună de Merișor, mai bine zis http://retetemerisor.ro/2016/05/traditie-si-gastronomie-romaneasca-provocarea-lunii-mai.html  Draga de Merișor ne-a lansat o provocare fix pe  Luna lui Florar, să pregătim bunătăți din florile lunii.
 N-am putut sta deoparte, așa că am trecut la treabă;) Am preparat o minuntă și aromată peltea din petale de trandafiri sângerii și tare parfumați.

 

INGREDIENTE

  • Petale de trandafiri roșii cca. 300 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr tos 500 g,
  • Apă plată 500 ml.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea din petale de trandafiri:

Petalele de trandafiri se spală sub jet rapid de apă rece, apoi se adaugă apa plată și zeama de la o lămâie. Se lasă la macerat de seară până dimineața. Se storc petalele de trandafiri, într-un vas cu fundul mai gros, apoi se strecoară și restul lichidului, se adaugă zahărul tos și se dă la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute, până ce se reduce la jumătate cantitatea de peltea. Apoi se toarnă fierbinte, în borcănașe sterilizate și se lasă la dunst uscat, în pături până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea din petale de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:08

Sidy 1

03.06.2016, 08:29

Un adevarat deliciu !

Ancutsa 1

17.07.2016, 16:35

Ce bine arata! Ce soi de trandafiri ai folosit? Am vazut ca ai scris mai sus ca sunt sangerii, ma intrebam ce soi sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de afine