Penne cu carne tocata si ciuperci

de Sim0na in Penne, 9 Sep 2012 | 9606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne
  • 200 g ciuperci (din conserva)
  • 300 g carne tocata amestec
  • 500 g rosii in bulion
  • 4 +5 catei usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 8 frunze de busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne tocata si ciuperci:

In putin ulei de masline am pus la calit cei 4 catei de usturoi taiati jumatati, fara a-i lasa sa se arda. Dupa ce am scos cateii de usturoi, am adaugat carnea, amestecand mereu pentru a o cali bine. Am adaugat rosiile in bulion tocate marunt, putina apa, si am potrivit de sare.  Dupa ce am lasat sa fiarba cca 20 minute, am adaugat cei 5 catei de usturoi taiati pe jumatate, frunzele de busuioc si oregano.  Am mai lasat sa fiarba cca 15 minute, apoi am pus ciupercile (spalate bine si scurse), boia si ardeiul iute. Am lasat sa fiarba cca 10-15 minute, timp in care am fiert pastele in apa cu sare si ulei. Dupa ce am scus bine pastele, le-am servit alaturi de sos.

Sosul a iesit foarte bun, picant (am nimerit un ardei iute cam iute!), care a mers de minune langa un pahar de vin (nepozat din pacate!).

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu carne tocata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu pesto alla genovese