Penne cu ton in sos de rosii

de Angelina_Elena in Penne, 2 Iun 2014 | 10587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • apa
  • Pentru sos:
  • 3 conserve de ton in sos de rosii
  • 1 conserva de rosii in suc propriu (decojite)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • In plus:
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton in sos de rosii:

Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei si se fierb 8-10 minute.

Le scoatem si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de masline la incins, adaugam ceapa tocata marunt si morcovul.

Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute apoi adaugam rosiile pasate.

Lasam sosul sa fierba inca 10 minute, apoi punem bucatile de ton in suc de rosii, amestecam usor si mai lasam 2-3 minute.

Condimentam dupa gust cu sare, piper si patrunjel uscat.

Amestecam sosul obtinut cu pastele, apoi transferam totul intr-un vas termorezistent pe care il dam la cuptor pentru 15 minute.

Scoatem apoi vasul, presaram deasupra cascavalul dat pe razatoare si dam la cuptor pentru inca 4-5 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor