Penne cu ton si ciuperci

de MotanLaOale in Penne, 18 Aug 2016 | 8754 vizualizari

 

Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g paste (penne)
  • 180g ton in suc propriu (1 conserva)
  • 120g pateu de ton (1 conserva)
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 50ml ulei
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 400g rosii taiate (1 conserva)
  • 240g ciuperci (1 conserva)
  • condimente pentru paste (grecesti)
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • cascaval pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton si ciuperci:

Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt.

Ciupercile se scurg intr-o strecuratoare.

Usturoiul se curata si se lasa intreg.

Intr-o cratita se pune uleiul si cateii de usturoi si se calesc 1-2 minute.

Cand sunt prajiti se scot si se arunca.

Se pune la calit ceapa si ardeiul pentru 4-5 minute.

Se adauga ciupercile si rosiile taiate.

Se completeaza cu apa si se fierbe 15-20 minute pana scade zeama.

Se adauga pateul de ton pentru gust mai pregnant de ton.

Se condimenteaza cu condimente pentru paste, vegeta, piper si sare.

Se adauga si tonul scurs si se mai fierbe 2-3 minute.

Pastele se fierb in apa cu sare canform indicatiilor de pe ambalaj.

Se trec pe sub apa rece si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-un vas mai mare se amesteca pastele cu sosul de ton si ciperci.

Se amesteca 2 minute sa intre sosul in paste.

Se servesc calde  presarate cu cascaval ras.

Sunt bune si reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sparanghel si sos carbonara