Penne rigate bologneze

de Sidy in Penne, 20 Mar 2011 | 6032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g pachet penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • chilli
  • boia
  • oregano
  • usturoi granule
  • sare
  • piper
  • marar verde patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate bologneze:

Ceapa se curata si se taie marunt.
Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele .
Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici.
Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci adaugam rosia si asezonam. Lasam sa dea cateva clocote , apoi adaugam carnea tocata. Invartim in cratita pina cand carnea isi schimba culoarea si este fiarta.Adaugam mararul verde tocat. Daca este nevoie se mai adauga 1/2 cana cu apa si se lasa sa fiarba carnea bine.
Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe punga.
Cand sunt fierte, rasturnam apa de pe ele si asezam pe farfurii portiile de paste.
La fiecare farfurie cu paste adaugam 2-3 linguri de carne tocata cu sos si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate bologneze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu carne tocata si sos Panzani