Pere fierte in vin

de Julie in Dulciuri, 22 Iul 2010 | 8471 vizualizari

 

Pere betzivite...cu sos de vin delicios! :)

 

INGREDIENTE

  •  3-4 pere
  • 250 ml vin rosu, dulce
  • 1 lingura cu miere
  • 1 lingura cu zahar
  •  scortisoara   
  •   cateva stafide  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere fierte in vin:

Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin.

Scoatem perele si stafidele pe o farfurie. In vin,  mai adaugam o lingura cu zahar si lasam sa fiarba ,pana cand se ingroasa putin si devine  ca un sos.

Asezam  perele si stafidele pe o farfurie si le stropim din belsug cu sos de vin .Le putem servi si cu inghetata sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cafea cu sos de vin