Peste in crusta de sare aromata

de xana in Retete Delikat, 26 Iun 2018 | 3922 vizualizari

 

Cand vine vorba de peste, gatit cat mai simplu este cu atat mai bun. Am ales maghiranul Delikat pentru a-i oferi pestelui respectul ce i se cuvine si o aroma deosebita.

 

INGREDIENTE

  • un biban de mare(cca 500- 600gr)
  • 2 linguri cu varf maghiran Delikat
  • 1kg de sare de mare grunjoasa
  • 1 lamaie
  • 2 albusuri
  • 2 linguri apa
  • piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in crusta de sare aromata:

Curatam pestele de intestine, dar nu indepartam solzii, apoi il spalam si il uscam bine. Inauntru punem putin piper, un praf de maghiran si 2 felii de lamaie.

Batem putin albusurile cu cele 2 linguri de apa, apoi amestecam cu sarea si maghiranul.

In tava asezam hartie de copt, apoi un strat de sare (gros cam de un deget), apoi pestele si restul de sare. Apasam usor cu mainile in asa fel incat pestele sa fie acoperit complet de un strat de sare uniform.

Dam tava la cuptorul pre incalzit, la 200 º C, pentru 25 de minute.

Cand este gata, spargem crusta cu ajutorul unui cutit, indepartam pielea si scoatem primul fileu de peste pentru a putea fi servit.

TIPS-URI

1

Pentru a sparge crusta am folosit un cutit si ciocanul de snitele J. Am facut gauri de jur imprejur pentru a scoate partea superioara a crustei ca un capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de sare aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]