Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie

de nico15 in Peste, 1 Iul 2012 | 5028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de cod alb Alaska
  • 140 g de iaurt
  • 100 g pesmet
  • 15 g de susan alb si negru
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc
  • Rosie cherry
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • ½ telina
  • 150 g de orez negru
  • 1 lamaie
  • 1 sfecla
  • 100 g unt
  • 50 g de fistic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie:

Curatam  fileurile de peste iar daca pestele a fost congelat il lasam sa sa decongeleze departe de sursa de caldura, dupa aceea tamponam pentru a indeparta surplusul de apa.

Curatam ceapa, telina si morcovul le taiem si le punem la fiert pentru a avea stoc de legume necesar pentru garnitura

Pestele il vom pune intr-o marinada, formata din iaurt, sare si piper alb si il vom lasa 5-7 minute nu mai mult ca se va farama.

Ne vom ocupa de crusta prin care vom da peste nostru si anume vom amesteca susanul cu pesmetul. Scoatem pestele si il vom da prin acest amestec si il vom da la cuptor.

Vom incinge cuptorul la 185-200 de grade, vom pune hartie de copt in interior dupa ce in prealabil am uns cu ulei tava, dupa care adaugam pestele  15-20 de minute, eu l-am lasam 25 de minute deoarece imi place mai crocant. Se scot fileurile si se vor pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime, dupa care se va adauga juice de lamaie.

Dupa ce avem stocul gata, trecem la pregatirea orezului, am clatit orezul in apa in avans. Intr-o tigaie cu ulei adaugam ceapa taiata brunoise si o lasa pana prinde culoarea aurie, atunci adaugam si orezul dupa cateva minute incepem sa adaugam treptat supa de legume(stoc). Punem si sfecla la fiert(eu am folosit sfecla prefiarta). Tragem fisticul la tigaie dupa care il vom pisa. Cand sfecla este gata se va scurge de lichid, o blendam siadaugam un cub de unt, saram si piperam.

La orez proportia este de 1 la 3, orez cu supa, deci cam 3-4 polonice de supa care se vor adauga treptat si il vom da la cuptor 20-25 de minute, sarati si piperati. Am adaugat si putin piure de sfecla pe care am presarat fistic tras la tigaie.

Pentru décor, o rosie cherry si o frunza de busuioc, ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de peste cu legume la tava