Pestisori escabeche

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2014 | 3153 vizualizari

 

Un aperitiv rece din peste care se pastreaza bine in frigider pentru o peiroada mai lunga si este ideal vara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pestisori
  • 3 cepe mari
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei gras verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 chilli
  • 2 lamai
  • ulei de malsine
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper alb
  • faina si ulei pentru prajit pestisorii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pestisori escabeche:

Cum am fost la pescuit si am prins o multime de pestisori am facut cu o parte din ei un aperitiv minunat , ideal pentru zilele de vara toride.

 Curatam pestii si ii tinem in marinata de sare, piper, usturoi si mult suc de lamaie cca 2-3 zile in frigider.

 Pestisorii gata marinati ii dam prin faina si ii prajim in ulei incins. apoi ii scoatem pe hartie absorbanta. si ii asezam intr-un vas .

Ceapa o taiem solzisori (julien) si o punem la clait in ulei de masline (punem ulei cu generozitate) . Adaugam apoi ardeiul, taiat la fel, fazii subtiri. Lasma sa se inmoaie foarte bine, fara sa se prajeasca. Eventual punem un capac si calim inabusit. Adaugam sare, piper si dafin. Apoi cand ceapa e moale turnam vin alb . Mai lasam pana mai scade vinul si adaugam daca mai e nevoie ulei de masline. Ideea este sa fie sos suficient. Nu uitam chilli daca ne place mai picant . Turnam sosul de ceapa peste pestisorii din vas. miscand bine vasul sa acopere totul si sa patrunda printre straturi. Acoperim si dma la frigider. Servim rece cu paine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori escabeche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive rapide pentru sarbatori