Petit chinois cu ciocolata

de jolygina in Dulciuri, 22 Iun 2010 | 3593 vizualizari

 

este facuta dupa reteta bucatarasului senzational Miha "Petit chinois" numa ca e putin modificata

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura am folosit fulgi de ciocolata si zahar brun cu scortisoara si nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit chinois cu ciocolata:

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga untul topit si galbenusurile, faina in ploaie si se framanta, se framanta pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.

Dupa ce s-a framantat, se adauga apoi albusurile spuma, se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.

Dupa ce a crescut impartim in doua si facem doua foi : una o umplem cu fulgi de ciocolata si o rulam foarte strans iar pe cea de-a doua o umplem cu scortisoara +zahar brun+nuca  si o rulam la fel ca pe cea cu ciocolata si pe fiecare le taiem ca o rulada. Le lasam la crescut vreo 25 min dupa care le ungem cu un galbenus de ou si punem zahar brun sa-i dea o culoare frumoasa ,dam la cuptor 30-45 min la foc moderat

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit chinois cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la krem