Pentru pranzul de astazi am pregatit un preparat inspirata fiind de un bucatar cu stele Michelin,tare drag mie Raymond Blanc,pe care il urmaresc cu mare drag ori de cate ori am ocazia si de la care inavt de fiecare data ca arta culinara inseamna si eleganta.Asta imi inspira mie acest domn,multa eleganta in farfurie si nu numai ….
Carnea: Am marinat pieptul de porc in sos de peste,otet de orez,5 spices,ghimbir praf si l-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi intr-o cratita mai mare,am pus usturoiul taiat felii,untul,uleiul de masline,carnea marinata,slaninuta si marinata si am dat la cuptor la foc mic,aproximativ o ora,dupa acest timp,am scos cratita,am pus peste carne mustar amestecat cu miere si 50 ml vin alb si am dat din nou la cuptor pana cand carnea s-a rumenit frumos si s-a formatun sos delicios.
Garnitura: Am spalat fasolea verde,apoi am pus-o in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute,apoi am scurs-o bine si am tras-o la tigaie in unt,ulei de masline si un catel de usturoi taiat marunt,am adaugat chimen macinat si chilly,si dupa ce toate aromele s-au combinat,am oprit focul.fasolea mea a iesit,usor crocanta si a fost tare buna,daca va place mai bine facuta ,o puteti fierbe mai mult.
Pofta mare!