Piept de pui cu alune si patrunjel

de lia maria in Pui, 2 Aug 2010 | 5356 vizualizari

 

Chiar daca reteta initiala a lui Janet ,a suferit transformari,ii multumesc pentru inspiratie. Va rog sa va serviti si sa va convingeti singure de gustul si aroma acestui preparat...

 

INGREDIENTE

  •  ½ piept de pui
  • 50g alune prajite
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ulei de palmier
  • 4 catei de usturoi
  • 100ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu alune si patrunjel:

Luam, bucata de piept, dezosata si fara piele, ii facem un buzunar, cu un cutit ascutit, o saram ,o piperam si o lasam la o parte.

Punem alunele, patrunjelul si usturoiul in blender. Adaugam uleiul de masline si lamaia si tocam. Cu aceasta pasta, umplem pieptul de pui.

Intr-o tavita mai mica, punem uleiul de palmier, asezam bucata de piept peste care turnam vinul si o dam la cuptor pentru 20’. Scoatem tavita, intoarcem bucata de piept cu partea inferioara in sus si o mai lasam 10’ in cuptor pentru a-si prinde crusta pe ambele parti.

Se serveste atat cald cat si rece. Eu am servit pe platou cu garnitura de orez.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu alune si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor