Piept de pui cu ciuperci și măghiran

de elucubratiiculinare in Pui, 16 Feb 2012 | 3282 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui,
  • 3 linguri ulei,
  • 50 g unt,
  • 1 ceapă,
  • 250 g ciuperci,
  • 1 linguriță măghiran uscat,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 1/4 linguriță piper negru,
  • 100 g făină,
  • 50 g smântână lichidă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci și măghiran:

Pieptul de pui se tranșează în felii. Dintr-un piept de pui obținem 4 felii. Se condimenează cu sare și piper. Fiecare felie de pui se tăvălește prin făină, după care se scutură să cadă excesul de făină. Se încălzește o tigaie mare la foc mediu și prăjim pieptul de pui în ulei încins pe ambele părți. Se gătește câte 5-6 minute pe fiecare parte până se rumenește.

Între timp tăiem ceapa vertical în felii subțiri și feliem ciupercile curățate și spălate bine înainte. Când puiul este gata se scoate pe un paltou și se păstrează la cald. În tigaie adăugăm untul și călim ceapa pentru 2-3 minute la foc mare amestecând constant. Când ceapa este gata adăugăm și ciupercile si amestecăm bine. Lăsăm pe foc pentru 5 minute după care adăugăm smântâna și măghiranul și amestecăm bine. Readucem puiul în tigaie, se acoperă și se lasă pe foc încă 3-4 minute.

Servim imediat. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci și măghiran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]