Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor

de Merisor in Pui, 16 Feb 2020 | 3218 vizualizari

 

Piept de pui cu mozzarella și roșii, un preparat pe care îl adori instant.
Pregătit în acest mod, pieptul de pui este fraged și suculent, foarte aromat de la busuioc și oregano, iar sosul este pur și simplu delicios.
  Nici cei mai mofturoși copii nu pot refuza așa ceva!

 

INGREDIENTE

  • 4 jumătăți piept de pui
  • sare și piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 gr mozzarella
  • 250 gr roșii cherry
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 3-4 linguri suc de roșii
  • frunze de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor:

Presărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila.

Între timp, spălăm frunzele de busuioc, feliem roșiile în rondele mai subțiri, la fel și mozzarella. Eu am avut mini mozzarella și am tăiat bucățile în două.

Amestecăm uleiul de măsline cu sare, piper și oregano.

Crestăm pieptul de pui din loc în loc, creând niște buzunărașe: 4-5 la fiecare bucată.

Cu o pensulă, ungem interiorul crestăturilor cu uleiul aromat, dar și pe deasupra bucăților din piept de pui.

Introducem în toate crestăturile câte o frunză de busuioc, felii de mozzarella în unele și felii de roșii în celelalte.

Așezăm bucățile din piept de pui, împănate cu roșii și mozzarella într-o formă termorezistentă.

Adăugăm în formă restul de ulei aromat, sucul de roșii, mozzarella rămasă și roșiile rămase.

Dăm forma de copt la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20 de minute, sau până când pieptul de pui este pătruns și frumos gratinat.

Îl servim cu sosul în care s-a preparat, alături de garnitura preferată.

TIPS-URI

1

A nu se folosi roșii foarte coapte, pentru că se vor deshidrata și vor lăsa mult suc!

2

Puteți adăuga și un cubuleț de unt în uleiul aromatizat, va da mai multă cremozitate pieptului de pui!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu sos de ciuperci