Piept de pui cu sos alb de ciuperci

de cristeena20 in Pui, 21 Sep 2014 | 30221 vizualizari

 

Simplu de facut si deosebit de bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara os
  • margarina vegetala
  • ulei de malsine
  • sare
  • piper alb si negru
  • concentrat knorr pudra
  • praf de usturoi
  • nucsoara rasa
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 cutie de ciuperci (sau 150 gr ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie de smantana dulce
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos alb de ciuperci:

Pieptul de pui se feliaza in bucati potrivite ca marime si mai subtiri. Le condimentam cu sare, piper alb praf, praf de knorr de pui, praf de usturoi  si stropim cu vin alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de a-l gati.

In tigaie punem ulei de masline la incins si adaugam feliile de carne. Punem deasupra inca cateva bucati de margarina. Lasam sa se prajeasca putin pe ambele parti (cam 2 minute pe fiecare parte). Le scoatem pe o farfurie. In tigaie punem ceapa tocata foarte fin si apoi usturoiul. Dupa ce am calit putin adaugam ciupercile feliate. Daca e nevoie adaugam inca putina margarina. Adaugam putina sare si piper alb macinat si cateva boabe zdrobite (4-5 boabe). Cand ciupercile s-au fript putin stingem cu vinul alb. Cand vinul scade putin adaugam bucatile de carne in tigaie. Amestecam si turnam putina apa fierbinte. Lasam 3 minute sa fiarba toate impreuna si turnam smantana lichida. Miscam tigaia bine si lasam cateva minute sa se ingroase putin sosul. Razuim putina nucsoara si la final adaugam patrunjel proaspat tocat fin. 

TIPS-URI

1

Serviti alaturi de orez alb, piure de cartofi sau cu paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana