Piept de pui cu unt si parmezan

de katty in Pui, 4 Feb 2017 | 3841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui cu piele
  • sare
  • amestec de piper, paprika iute si fenicul
  • 50 gr unt
  • 50 gr parmezan ras + ptr presarat deasupra
  • zeama de lamaie

Risotto cu spanac

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 150 gr orez
  • 500 ml supa de pui
  • 70 ml vin alb sec
  • 150 gr spanac congelat maruntit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu unt si parmezan:

Spalam bucatile de piept, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper, paprika iute si fenicul.
Le lasam la rece 15 minute.
Pentru risotto, incingem uleiul intr-o cratita. Punem ceapa tocata fin, o lasam sa se inmoaie usor, apoi adaugam usturoiul feliat. Adaugam orezul  spalat si scurs si amestecam usor. Stingem cu vinul caldut, punem  sare si piper negru macinat si lasam sa fiarba pana vinul scade. Adaugam cate putina supa calda, amestecam ocazional, pana orezul devine cremos si absoarbe toata supa. Inainte cu cateva minute de a fi gata, adaugam spanacul.

Punem bucatile de piept pe gratarul incins, mai intai cu partea cu piele, apoi cu cealalta.
Frecam untul la temperatura camerei cu parmezanul ras si zeama de lamaie.
Servim risotto cu pieptul de pui fierbinte pe care punem unt. Presaram deasupra parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu unt si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti