Sos de rosii cu busuioc:
Am spalat pieptul de pui, l-am curatat si l-am taiat cuburi.
L-am pus intr-un bol, am presarat putina sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi tocati marunt si am amestecat.
Am lasat pieptul de pui 1 ora la frigider.
Apoi l-am pus intr-un vas, am adaugat vinul, am acoperit cu folie de aliminiu si am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
Intre timp am pregatit sosul de rosii. Am pus in vasul de la blender cateii de usturoi tocati marunt, uleiul de masline, busuiocul, putina sare si piper, pasta de ardeii si am omogenizat.
Apoi am adaugat rosiile din conserva cu tot cu suc si am blenduit bine pana am obtinut o pasta fina.
Dupa 20 de minute am scos vasul din cuptor, am adaudat sosul de rosii, am acoperit din nou cu folia de aluminiu si am dat la cuptor pentru 5 minute.
Apoi am luat folia si am lasat inca 15-20 de minute, pana sosul a scazut putin.
Noi am servit alaturi de piure de cartofii si a fost perfect, parerea mea!
Pofta buna!
1
In locul busuiocului uscat putem pune 4-5 frunze de busuioc proaspat.