Piept de pui si cartofi cu sos de curry

de adela1981 in Pui, 6 Mar 2012 | 3348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara os (400-500 gr)
  • 1 kg de cartofi
  • sare,
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura sos de curry ( de buna calitate)
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui si cartofi cu sos de curry:

Piptul de pui se taie bucatele si se pune intr-un vas, se sareaza (nu foarte mult)  si se pipereaza, adaugam o lingura de sos curry si  coaja rasa de lamaie. Se amesteca foarte bine si se lasa la rece.

Intre timp curatam cartofii, ii spalam  si  ii taiem dupa preferinta ( cartofii mei erau destul de maruntei si i-am taiat in doua sau i-am lasat intregi ) se aseaza intr-un vas termorezistent si se presara cu patrunjel verde tocat ( cat doriti, eu am pus 3 fire). Se scoate carnea de la rece se aseaza peste cartofi, stropim cu  uleiul de masline si asezam  o bucata de staniol.

Coacem in cuptorul incalzit 30 min, apoi luam folia si mai lasam 15-20 min (depinde de cuptorul fiecaruia)

Mie imi place mancarea picanta si i-am servit alaturi de ardei iute in otet si  cu patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si cartofi cu sos de curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi